Afdrukken
skirt

Aziatisch varkensvlees Recept (Char Siu/Char Siew)


Description

Bron Bee Yinn Low


Ingrediënten

  • 1 groot stuk varkensnek (gesneden in 4 stukken)
  • 3 teentjes knoflook (fijngehakt)
  • 1 1/2 eetlepels olie
  • Char Siu (Char Siew) Saus:
  • 1 1/2 eetlepels moutsuiker
  • 1 1/2 eetlepels honing
  • 1 1/2 eetlepels hoisinsaus
  • 1 1/2 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel Chinese rose wijn
  • 3 mespuntjes witte peper
  • 3 druppels rode kleurstof (optioneel)
  • 1/2 theelepel vijfkruidenpoeder
  • 1/2 theelepel sesamolie

Instructies

  1. Doe moutsuiker, honing, hoisinsaus, sojasaus, wijn, witte peper, kleurstof, vijfkruidenpoeder en sesamolie in een sauspan, opwarmen en roer-goed tot alles gemengd is en iets dikker en plakkerig is geworden. Laat goed afkoelen.
  2. Marineer het varkensnek met 2/3 van de char siu saus en de gehakte knoflook gedurende 24 uur. Voeg 1 1/2 eetlepel olie in de resterende char siu saus. In de koelkast bewaren.
  3. Bereidingswijze
  4. De volgende dag, verwarm de oven voor en braad de char siu gedurende 15 minuten (schudt het overtollige char siu saus eraf voordat je gaat roosteren). Haal ze uit de oven en rijg de char siu stukken op metalen spiesen en grill ze boven vuur (bijvoorbeeld op een barbecue of een kookplaat). Bestrijk het met de resterende char siu saus tijdens het grillen totdat de char siu perfect verkoold is. Snijd de char siu in hapklare stukken, besprenkel de resterende char siu saus over en serveer meteen.