Bereidingswijzen

Met schapenvlees kun je hetzelfde doen wat je met lamsvlees of rundvlees doet. Als je maar de juiste bereidingstechniek koppelt aan het juist stukje vlees.

Bereidingstechniek Bereidingstijd Stukje vlees Recepten
roosteren op vuur, barbecue of onder de grill <30 min koteletten, karbonade, spareribs, gehakt kebab, saté, shoarma,gehaktbal, gemarineerd vlees, tandoori,barbacoa, sosatie,mechoui
bakken in de pan <30 min filet, koteletten, karbonade, gehakt kebab, gehaktbal, gemarineerd vlees
braden in de pan of oven <30 min – >60 min schouder, spareribs, zadel, koteletten, bout, gehakt schapenbout met rozemarijn, gemarineerd vlees, shepherd’s pie, moussaka, barbacoa
smoren of braiseren: aanbakken en garen in kleine hoeveelheid vocht >60 min nek, schouder, spareribs, buikvang, stoofvlees hachee, goulash, ragù, tajine, pilav, awarma, korma, biryani, curries, rendang
stoven: aanbraden en garen in grotere hoeveelheid vocht >60 min nek, schouder, spareribs, buikvang, stoofvlees Irish stew, harira, soepen, stoofpotten, hutspot,dograma