Afdrukken
braciole

Braciole met Tomatensaus


Description

Braciole met Tomatensaus, met dutch oven een Italiaanse specialiteit.


Ingrediënten

1 kg  Bavette

Zout en peper naar smaak

1/3 kop geraspte parmesaanse kaas

1/3 kop Provolone kaas

1/3 kop paneermeel

2 eetlepels fijn gesneden peterselie

2 tenen knoflook fijn geperst

2 eetlepels bakboter

1 glas witte wijn

3 kommen tomaten saus

Beetje slagerstouw


Instructies

Verhit de oven voor op 220 graden

Snij de bavette open of plet deze om hem dunner te maken daarna bestrooi de bavette met peper en zout naar smaak.

Mix de kaas soorten, peterselie, knoflook en het paneermeel door elkaar in een kom en smeer hier de binnenkant van de bavette mee in.

Rol de bavette op en bind hem voorzichtig op met het slagerstouw.

Smelt de boter in de DO en schroei het vlees aan alle kanten dicht, regelmatig draaien!

Voeg hierna de witte wijn toe en waneer deze tegen de kook aan is giet dan de tomatensaus over de steak en doe het deksel op de DO en zet deze in de voorverwarmde oven voor ongeveer 1,5 uur, strijk om de 15 minuten de steak in met de tomatensaus, (ik weet dat dit een beetje onhandig is met een oven, de DO boven een pit of bbq is makkelijker).

Na 1,5 uur haal de  DO uit de oven en laat het vlees 15 min rusten voor aansnijden.

serveer met de tomatensaus uit de DO en is heerlijk met een Frisse salade.

Chinese (Simplified)DutchEnglishGerman