Afdrukken
Buikspek van de BBQ met mosterd en honing.
Categorie: bbq
Keuken: us
Description
Eenvoudig recept maar zeer lekker!
Ingrediënten
- 1250 g buikspek
- 1/2 el kruidnagel gemalen
- 2 el mosterd
- 1 el honing
Instructies
- Leg het spek in een schaal. Meng de mosterd met de honing en kruidnagel en bestrijk het buikspek ermee.
- Zet het buikspek 2 uur afgedekt in de koelkast.
- Verwarm de bbq voor tot 110 graden. het spek indirect garen tot 85 graden kern . om het uur licht na strijken met de marinade. eventueel nog even na grillen om de gewenste goudbruine kleur of een krokant korstje te krijgen.
- snijdt het spek in warm in plakken of laat het eerst afkoelen.
Ik wil deze graag voot kerst erbij maken, alleen zit een beetje te tobben over hoelang deze op de bbq moet liggen. Hebben jullie enig idee? Het hoeft geen exacte tijd te zijn, maar +- zou fijn wezen :)