Afdrukken
butter aged ribeye

Butter aged ribeye


Description

Beschrijving voor butter aged vlees. In dit geval een ribeye

Van Marco van Houten

@marcobbq.nl


Ingrediënten

Ingrediënten: · 2,5 kilo ribeye aan 1 stuk

· 3 kilo roomboter

· 10 takjes Rozemarijn

· Peper en zeezout

Benodigdheden:

· Handmixer

· Skillet


Instructies

Voorbereiding van de butter aged ribeye:

1. Laat de roomboter op kamertemperatuur komen.

2. Doe de roomboter in een grote schaal en en ris hierboven de blaadjes van de rozemarijn tak.

3. Mix met de handmixer de roomboter zacht zorg dat alle rozemarijn verdeel is door de boter.

4. Nu komt het smerige werkje. Pak de ribeye en laat die in het boterbad zakken. Leg hem nu voor 1 uur in de koelkast.

5. Smeer nu de 2e en de dikste laat boter over het vlees en zorg dat het vlees geheel afgesloten is door de boter. Er mogen echt geen gaten meer inzitten.

6. Leg nu de ribeye in de koelkast en vergeet hem voor maar liefst 2 maanden!

 

Bereiding van de butter aged ribeye:

1. Eindelijk! Na 2 maanden mag je de butter aged ribey uit de koelkast halen.

2. Snij de ribeye in steaks van ongeveer 2 centimeter dikte. en haal het boter van het vlees.

3. Laat het vlees op kamertemperatuur komen en steek ondertussen de BBQ aan op directe hitte van ongeveer 250 graden. Laat een skillet mee verwarmen.

4. Als de BBQ op temperatuur is laat je een klein klontje verse boter smelten in je skillet.

5. Bak de ribeye medium in je skillet voor 5 – 6 minuten. Zorg voor een kerntempartuur van 52-54 graden.

6. Haal de ribeye van de BBQ en laat rusten voor 5 minuten onder aluminiumfolie.

7. Snij de ribeye en bestrooi hem met peper en grof zeezout.

8. Serveer met gegrilde groenten en gepofte aardappelen.

9. Eet smakelijk!