Afdrukken
Chinese-procureur-aan-spit

Chinese procureur aan spit


Description

Recept van Marco van Houten

@marcobbq.nl


Ingrediënten

· 1 Kilo varken procureur

· 250 milliliter sojasaus

· 2 Eetlepels zoete ketjap

· 2 theelepels droge sherry

· 4 tenen knoflook gesneden

· 7 centimeter gember, ragfijn gesneden

· 1.5 theelepel 5 kruiden poeder

· 4 eetlepels honing

· 4 eetlepels hoisinsaus

· 1 theelepel 5 kruiden poeder

· Blok rookhout

· Spit voor je BBQ (als je die niet hebt, leg je hem op het rooster)


Instructies

Voorbereiding:

1. Snij de procureur vanaf de zijkant open. Snij tot 1,5 cm van het einde en klap hem open.

2. Meng de sojasaus, ketjap, sherry knoflook, gember en de 5 kruidenpoeder bij elkaar.

3. Doe de procureur samen met de marinade in een grote ziplock zak of trek hem vacuüm. Zorg er wel voor dat al het vlees is bedenkt met de marinade.

4. Leg het weg in de koelkast voor minimaal 4 uur, maar een nacht is altijd beter.

Bereiding:

1. Maak de BBQ gereed voor indirect op 180 graden. Natuurlijk ga je het spit gebruiken, dus maak deze ook klaar.

2. Haal het vlees uit de marinade en dek het vlees droog. Haal alle grove stukken gember of knoflook eraf, dit gaat anders verbranden

3. Rol je procureur nu op tot een rollade en bind hem vast met bind touw.

4. Rijg de procureur nu op je spit en draai hem goed vast.

5. Voeg rookhout toe aan je hete kolen en hang de spit in de BBQ

6. Stel je temperatuurmeter in op 68 graden, laat je temperatuur langzaam zakken naar 150 graden.

7. Nu maak je de glacé, meng daarvoor de honing, hoisinsaus en de 5 kruidenpoeder door elkaar.

8. Als je vlees 68 – 70 graden is, mag je hem insmeren met de glacé.