Cola Spareribs met groenten uit de Dutch Oven
Ingrediënten
2 Kilo Spareribs
1 Fles Cola
3 Plakken Ontbijtkoek
3 Wortels
3 Rode Aardappelen
1 Courgette
1 Paprika
1 Ui
2 Tenen knoflook
Rub voor Spareribs
1 fles BBQ Saus (ongeveer 250 gram)
Instructies
Voorbereiding: Haal de vlies onderaan de spareribs weg, het makkelijkst is om de achterkant van een lepel te gebruiken. Snij de Spareribs in stukken zodat ze in de Dutch Oven passen. Leg ze in een bak en schenk hier de hele fles Cola overheen. Snij de Ontbijtkoek in blokjes en leg deze in de Cola. Leg hierin de Spareribs en laat deze een nacht marineren.
Bereiden: Schil de Rode Aardappelen en snij deze in blokjes doe deze in de Dutchoven, voeg ook de gesneden Wortels, Courgette, Paprika, Ui en de knoflook toe. Giet hierover heen 150 ML van de Cola marinade en zorg ervoor dat de helft van de ontbijtkoek mee in de Dutch Oven gaat. Leg hierop de Spareribs en schud het flesje BBQ saus helemaal leeg. Sluit de deksel! Steek de BBQ aan en laat hem direct tot 160 graden en laat direct wat extra briketten mee heet worden tussen het houtskool.
Als de BBQ op temperatuur is haal de briketten tussen het houtskool vandaag. Zet het rooster op de BBQ en zet hierop de Dutch Oven. Leg de briketten op de deksel. Sluit de deksel van de BBQ en laat hem 1,5 uur staan. Probeer om de deksel er niet vanaf te halen.
Na 1,5 uur ga je de Spareribs draaien, sluit daarna weer de deksel voor nogmaals 1,5 – 2,5 uur.
De Spareribs zijn gaar als je gemakkelijk met een prikkertje tussen de botjes kan prikken zonder weerstand.
Je hebt nu 1 gerecht in één keer gemaakt, Spareribs met groenten! Eet smakelijk!
Ga ik zeker proberen Bedankt
★★★★★
Ga ik vanmiddag proberen. Maar wanneer smeer ik de rub op de spareribs, want dat zie ik niet terug in je verhaal?
Hoi John, rub de spareribs een uur voordat je de cola erbij doet, zal dit even tzt aanpassen. gr jan
Goedemorgen. De ribs liggen straks 24 uur in de cola. Maar hoe heet moet de bbq continu zijn is dat 160graden of moet hij toch lager? Vanavond gaan ze in de pan.
Groet Jeroen
Hoi, BBQ rond de 160 graden, wanneer de ribs een temperatuur bereiken van 85 graden bereiken zijn ze gaar, hou je van fall of the bone ga je door tot boven de 90 graden.
Tijd is een indicatie en per bbq verschillend. vlees kern temperatuur is leidend.
gr jan
Hoi Jan,
Was echt super lekker bedankt voor het delen van dit recept.
Groet Jeroen
★★★★★