Afdrukken
cowboy steak van de bbq

Cote de Boeuf van de BBQ


Description

Een heerlijk recept van Marco van Houten

@marcobbq.nl

 


Ingrediënten

· 2 kilo Cowboy steak

· Zeezout

· 2 theelepels zwarte peper, gevijzeld

· 1 theelepel roze peper, gevijzeld

· 2 theelepels verse rozemarijn, fijn gesneden

· 1 theelepel verse tijm

· 6 tenen knoflook, fijngehakt

· Olijfolie Benodigdheden:

· BBQ met deksel

· Skillet


Instructies

Voorbereiding van de Cote de Boeuf:

1. Haal de Cote de Boeuf een uur voor de bereiding uit de koelkast. Strooi op beide kanten zeezout en bedek het losjes met folie totdat hij op kamertemperatuur is. De primerib zal beter garen als hij op kamertemperatuur is.

2. Wanneer de Cote de Boeuf op kamertemperatuur is steek je de BBQ aan, zorg voor een directe hitte van 230 graden.

3. Verwarm direct een grote skillet mee op de BBQ

4. Meng ondertussen 1 theelepel zeezout, de peper, roze peper, rozemarijn, tijm, knoflook en olijfolie tot een mooie marinade.

Bereiding van de Cote de Boeuf:

1. Dep nu je Cote de Boeuf droog met keukenpapier en schep de kruiden aan alle kanten over je Cote de Boeuf.

2. Bak nu voor 5 tot 10 minuten je Cote de Boeuf in de skillet aan alle kanten mooi bruin.

3. Bouw je BBQ nu om voor indirecte hitte en zorg voor een temperatuur van 130 – 150 graden en leg je Cote de Boeuf op het rooster.

4. Steek nu een kerntemperatuurmeter in de Cote de Boeuf en sluit de deksel van je BBQ.

5. Gaar het vlees nu rustig naar een kern van 50 graden.

6. Nu mag de Cote de Boeuf van de BBQ af en leg een vel aluminiumfolie losjes op het vlees. Laat hem rusten voor 15 minuten.

7. Het vlees zal nog zo’n 3 – 5 graden doorgaren in de rust periode.

8. Snij het vlees aan en serveer dit met bijvoorbeeld met een lekkere chimichurri, aardappel gratin en gebakken spruitjes met witte bonen. Eet smakelijk!