Afdrukken
ribeye sous vide

Een heerlijk stuk Rib eye sous vide


Description

Een lekkere entrecote met groene kruiden


Ingrediënten

Ribeye
zout (naar smaak)
peper (naar smaak)
olijf olie
Takje thijm
vacuumzak
vacuum apparaat
sous vide aparatuur


Instructies

Bestrooi de ribeye met zout en peper en doe deze in de vacuumzak en voeg
een scheut olijf olie en een takje thijm toe en trek de zak vacuum.

Ondertussen warm je sous vide op met een water temperatuur van minimaal
50 graden. volg hierbij de onderstaande tabel om te varieren

Rare: 50 – 54 graden
Medium rare: 54 – 58 graden
Medium: 58 – 62 graden
Medium well: 62 – 65 graden
Well done: 65 – 69 graden

Omdat wij hem hierna nog afgrillen en we van medium rare houden gebruiken
stellen we in op 52 graden.

Ij hadden een ribeye van 2 cm en hanteren een tijd van 2 uur. korter zou
ik niet doen maar langer is niet echt een probleem.

Wanneer de tijd verstreken is haal dan de ribeye uit de zak en dep deze droog.
kwast hem in met olijf olie en grill deze op een hete bbq om en om.

serveer de ribeye met goede kruidenboter en smullen maar.