Afdrukken
Fajita met skirt

Fajita met skirt


Description

Recept van Marco van Houten

@marcobbq


Ingrediënten

· 1 inside Skirt

· BBQ kruiden naar keuze.

· 3 paprika’s. 1 rode, 1 groene en 1 gele

· 1 grote ui

· Bosje koriander

· 12 tortilla’s

· Peper en zout Benodigdheden:

· BBQ met deksel

· Gietijzeren pan

· Gietijzeren rooster


Instructies

Voorbereiding van de fajita’s met inside skirt of bavette:

1. Haal de inside skirt / bavette uit de verpakking en verwijder de vliesjes en het overtollige vet.

2. Smeer de inside skirt in met wat olijfolie en rub de BBQ kruiden over het vlees en masseer dit goed in. Leg het vlees weg totdat we hem gaan grillen.

3. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in reepjes.

4. Snijd de ui in halve ringen

Bereiding van de fajita’s met inside skirt:

1. Steek de BBQ aan en zorg voor een directe hitte van ongeveer 200 – 250 graden.

2. Laat je gietijzeren pan direct mee verwarmen.

3. Als de BBQ op temperatuur is doe je wat olie in je pan en hieraan voeg je de paprika en ui toe. Sluit de deksel van de BBQ.

4. Laat dit een aantal minuten bakken totdat de paprika en ui zacht zijn.

5. Haal de pan van de BBQ en zit dit aan de kant met een velletje aluminiumfolie erover. Zodat de paprika’s en uien lekker warm blijven.

6. Nu gaan we de inside skirt grillen. Dit doe je direct boven de kolen ongeveer 3 – 4 minuten per kant.

7. Na 6 – 8 minuten haal je de inside skirt van je BBQ en meet je de kerntemperatuur. Als deze 52 graden is leg je hem aan de kant en dek je hem ook af met aluminiumfolie. Hij gaart nu nog iets door naar de 54 – 56 graden.

8. Grill nu de tortillas heel kort om en om op het hete rooster.

9. Pak een grote schaal en leg hierin de paprika’s, uien, de inside skirt en de torilla’s.

10. Strooi hierover de fijn gehakte koriander en peper en zout.

11. Serveer dit met partjes limoen. Eet smakelijk!