Afdrukken
fuet

Fuet


  • Auteur: jan aalvink
  • Voorbereidingstijd: 1
  • Totale tijd: 1 minuut
  • Categorie: worst
  • Methode: drogen

Ingrediënten

mager varkensvlees (12% vet) 700 gr

Rugspek 300 gram

Starter cultuurmix 20 gr/pkg

Colorozo 25 gram p/kg

knoflook 2 gram p/kg

Paprika poeder 3 gr p/kg

peper 1 gram p/kg

varkensdarm 34/36

Hier vind u de benodigdheden


Instructies

maal het vlees door de 5 mm plaat en meng het stevig met de hulpstoffen

stop het zonder licht in de varkensdarm en knoop deze stevig af.

om het fermenteer proces op te starten eerst drogen op 20graden bij 90% luchtvochtigheid voor 72 uur.

hierna op ongeveer 15 graden ,luchtvochtigheid 80% voor ongeveer 1 a 2 maanden.

Voeding

  • Verzadigd vet: 28