Afdrukken
asia-burned-ends

Geroosterd Buikspek uit AZIE.


Description

Uit de Chinese Keuken


Ingrediƫnten

  • ca. 400 gram buikspek aan 1 stuk (eventueel met zwoerd)
  • ca. 1/2 tl 5-spice poeder
  • 2 flinke tenen knoflook, geperst
  • zwarte peper
  • zout

Instructies

  1. Oven of bbq voorverwarmen op 275C.
  2. Buikspek insnijden als speklapjes, maar niet helemaal door!
  3. Inwrijven 5-spice, knoflook en ruim peper en zout. Liefst een tijdje in laten trekken.
  4. Als de oven heet genoeg is buikspek er in en oven lager zetten, 200C.
  5. Vlees roosteren tot krokant en bruin, eventueel een keertje omdraaien.
  6. Als het buikspek klaar is, na ca. 1 uur, vlees even laten rusten en dan in dunne plakjes snijden.
Chinese (Simplified)DutchEnglishGerman