Afdrukken
grillworst

Grillworst met (room)kaas Sous vide


Description

Je eigen grillworst maken met sous vide apparatuur.


Ingrediënten

600 gram kip gehakt
100150 gram jong (belegen) kaas
50 gram roomkaas
Sriracha saus, hoeveelheid naar smaak
2 eetlepels mosterd
BBQ Rub
Peper en zout


Instructies

Snij de jong (belegen) kaas in kleine dobbelsteentjes van ongeveer 5 mm
Meng het gehakt, kaas, roomkaas, sriracha saus, 1 eetlepel BBQ Rub en de peper en zout goed door elkaar heen.
Leg een stuk vershoudfolie op je aanrecht en leg hier de helft van het vlees op.
Rol nu op tot je een grote worst krijg, maak er een soort van toffee van en bind het vast me wat bindtouw o.i.d.
Doe dit nu ook met de andere helft van het vlees.
Laat het rusten in de koelkast voor een uurtje
Bereiding:
Maak je sousvide bad warm, zorg voor een temperatuur van ongeveer 75 graden. Als je geen sousvide hebt, vul een grote pan met water en breng dit tegen de kook aan. Zorg ervoor dat het water constant op 75 – 80 graden is.
Leg de worsten in het bad en laat dit voor ongeveer een uurtje liggen. De kerntemperatuur van de worsten moet 75 graden zijn.
Haal ze uit de pan en laat ze afkoelen
Steek je BBQ aan en zorg voor directe hitte van 160 graden ongeveer.
Pak je worsten uit en smeer de worsten in met een dun laagje mosterd.
Strooi nu de BBQ rub over je worsten.
Leg de worsten voor 15 – 20 minuten op je rooster van de BBQ zodat de BBQ rub goed kan karameliseren. Draai je worsten wel om af en toe.
Ik had de worsten op de spit gedaan, zodat ze rondom mooi grilde.
Laat ze even rusten en snij ze in mooie plakken.
Tip: Je kan natuurlijk allerlei verschillende vullingen gebruiken, diverse kruiden. Variëren mag :)

Chinese (Simplified)DutchEnglishGerman