hachee dutch oven

Afdrukken

Hachee van paardenvlees


  • Categorie: bbq
  • Keuken: French

Ingrediënten

  • 1 kg paardenvlees (stooflappen), 2 kg uien, 50 g bloem, 60 g boter, 3 dl rode wijn, bouillon (groente- of runder-) zoveel als nodig is, 2 tl fijngehakte verse oregano (of 1 tl gedroogde), 2 tl fijngehakte verse tijm (of 1 tl gedroogde), 1 blik tomatenblokjes, versgemalen (zwarte) peper, zout, eventueel tomatenpuree

Instructies

  1. Snijd het vlees in niet te kleine dobbelstenen en bestrooi het naar smaak met peper en zout.
  2. Snijd de uien in flinke stukken.
  3. Verhit de boter en fruit hierin de uien. Voeg het vlees toe en bak het vlees-uienmengsel al roerend tot het aan alle kanten goudbruin is. Strooi de bloem erover en bak nog even, zodat de bloem goed opgenomen wordt.
  4. Voeg de tomatenblokjes toe – als het tomatensap dik is kan het erbij, neem anders 2 eetlepels tomatenpuree – en de wijn. Aanvullen met bouillon tot het vlees net onder staat. Deksel op de pan doen en het vlees minimaal 3 uren laten sudderen, totdat het lekker mals en zacht is.