Afdrukken
jachtworst

Jagdwurst


  • Auteur: jan aalvink
  • Voorbereidingstijd: 2 uur
  • Kooktijd: 1/2 uur
  • Totale tijd: 20 minuut
  • Categorie: worst

Description

Jagdwurst – Duitse jacht worst


Ingrediënten

Varkensbuik 0,5 kilo

Varkensschouder 0,5 kilo

Colorozo zout 20 gram p/kg

witte peper 1 gr p/kg

Koriander 1 gr p/kg

Foeli 0,5 gr p/kg

Fijne zuivere mosterd 2 gr p/kg

Gember 0,5 gr p/kg

Hier vind u de benodigdheden


Instructies

Maal al het vlees door de 8 / 10 mm plaat

Meng het stevig met de hulpstoffen en stop het in een doorlatende darm 50mm

Je kunt het eerst warm roken voor 30 minuten en daarna garen in de rookkast of

Gewoon wellen in water op 78 graden tot de kern 68 graden bereikt heeft.

Laten afkoelen en 1 nacht in de koeling voor gebruik.

Voeding

  • Vet: 25