Afdrukken
draadjesvlees

Lekker draadjesvlees recept van oma.


  • Auteur: Jan Aalvink
  • Categorie: Stoofpot
  • Keuken: Hollands

Description

draadjesvlees op oma’s manier.


Ingrediënten

  • 600 gram riblappen. 40 gram boter. peper en zout. 1 laurierblad. 2 kruidnagels. 1 eetlepel azijn. 1 plak peperkoek. (zelf vind ik dit lekker en doe ik er gerust ook een stuk of wat laurierbladeren bij, ook de rest kan varieren)
  • Persoonlijk vind ik stooflappen iets lekkerder omdat deze iets vetter zijn

Instructies

  1. Neem het vlees 30 minuten van te voren uit de koelkast. Bestrooi het met peper en zout naar smaak. Verhit de boter in een ruime braadpan en laat het schuim wegtrekken. Schroei het vlees aan beide kanten snel dicht.Bak het vlees in circa 10 minuten goed bruin. Temper het vuur en schenk langs de rand van de pan zoveel water bij dat het vlees onder staat. Voeg het laurierblad, de kruidnagels, de peperkoek en de azijn toe en stoof het vlees met het deksel op de pan in ongerveer anderhalf tot twee uur goed gaar.