Afdrukken
Porchetta met citroen

Porchetta met citroen


Description

Lekker recept van Marco van Houten

@marcobbq.nl


Ingrediënten

· 1 kilo buikspek met zwoerd

· Grof zeezout

· 2 tenen knoflook

· 1 citroen

· olijfolie

· BBQ kruiden

· Rozemarijn Benodigdheden:

· Bindtouw

· Rotterserie voor jouw BBQ


Instructies

Voorbereiding van de porchetta met citroen:

1. Leg het buikspek met de huidkant naar boven op het werkblad. Kerf met een scherp mes het zwoerd van boven naar beneden in.

2. Strooi nu grof zeezout over de huid en denk het buikspek af met Vershoudfolie. Zet hem in de koelkast voor 1 nacht.

3. De volgende ochtend haal je de buikspek uit de koelkast en schraap je met een mes het zout van de huid af. Zorg ervoor dat alles is verwijderd.

4. Leg het buikspek nu met de vleeskant naar boven en snij het vlees van links tot rechts in, zorg dat je 2 centimeter voor het einde stopt.

5. Rasp de schil van het citroen en meng de rasp met 2 tenen geperste knoflook en olijfolie. Je mag royaal olijfolie gebruiken.

6. Smeer de vleeskant in met dit mengsel en klap de buikspek weer dicht.

7. Rol hem nu voorzichtig op en bind hem met het bindtouw.

8. Zet de porchetta nu terug in je koelkast en dek deze niet af voor ongeveer 4 uurtjes. Dit zorgt ervoor dat je zwoerd droog is, doordoor wordt die “crackling”.

Bereiding van de porchetta met citroen:

1. Steek je BBQ aan en zorg voor een directe hitte van ongeveer 180 – 200 graden. Zet gelijk je rotterserie ring op je BBQ.

2. Rijg de porchetta ondertussen aan je spit. En als de BBQ op temperatuur is mag die in de rotterserie gehangen worden.

3. Laat de porchetta nu lekker draaien voor ongeveer 1 uur tot 1,5 uur. Controleer af en toe wat de kerntemperatuur is door middel van je temperatuurmeter.

4. Als het zwoerd “crackling” is en de kerntemperatuur rond de 70 – 75 graden is mag de porchetta van de BBQ af.

5. Laat hem nog even rusten en snij hem dan aan. Heerlijk met een gepofte aardappel en gegrilde groenten van de BBQ.

6. Eet smakelijk