Afdrukken
Primerib-met-venkel

Primerib met venkel


Description

Recept van Marco van Houten

@marcobbq.nl


Ingrediënten

1 kilo Primerib

· Grof Zeezout

· 125 gram Sour Creme

· 1 – 2 Eetlepel mierikswortel

· 1 Eetlepel Citroensap

· 2 Venkels

· BBQ Rub

· 1 Kilo Rode Mini Krieltjes

· 2 Eetlepels Ganzen/Eenden Vet

· Peper en Zout


Instructies

Haal de Primrib ongeveer 4 uur van tevoren uit de koelkast, dit zorgt ervoor dat die optimaal op kamertemperatuur is, dus gelijk kan gaan garen. Strooi redelijk wat grof zeezout aan beide kanten van de Primerib en laat dit ongeveer 1,5 uur intrekken.

Steek de BBQ aan en laat deze samen met een gietijzeren pan heet worden, ga naar de 250 graden. Snij de venkel in plakken en bestrooi deze met de bbqrub.

Kook de rode mini krieltjes ongeveer 8 minuten.

Maak de Horseradish Sour Cream Sauce door de Sour Cream te mengen met de mierikswortel en de citroensap, voeg wat zout naar smaak toe.

Bereiding

Haal het zout van je Primerib Grill de Primerib in een beetje boter rondom bruin in de gietijzeren pan, haal hem uit de pan als hij mooi bruin is gekleurd. Haal de Primerib uit de pan.

Laat de temperatuur zakken naar ongeveer 120 – 150 graden, en maak een indirecte zone.

Leg de Primerib terug op de BBQ en steek de kerntemperatuur meter in het dikste deel. Als de kern rond de 48 graden is haal hem van de BBQ en leg hem onder alu foli in een voorverwarmde oven van niet meer dan 80 graden.

Laat de BBQ weer heet worden en bak de aardappelen in de ganzen of eendenvet bruin. En gril de Venkel mooi bruin.

Dien de primerib op samen met de Horseradish Sour Cream Sauce, venkel en aardappeltjes. Eet smakelijk