Print
clock clock iconcutlery cutlery iconflag flag iconfolder folder iconinstagram instagram iconpinterest pinterest iconfacebook facebook iconprint print iconsquares squares iconheart heart iconheart solid heart solid icon
ragu varkenshiel

Ragout van varkenshiel

5 Stars 4 Stars 3 Stars 2 Stars 1 Star No reviews
  • Author: jan aalvink

Description

Recept van Marco van Houten.

@marcobbq.nl


Ingredients

· 1 varkenshiel

· BBQ kruiden

· Olie

· 1 ui, gesneden

· 1 eetlepel tomatenpuree

· rode peper, gesneden

· 2 tenen knoflook

· venkelzaad

· 1 eetlepel bloem

· 500 milliliter witte wijn

· 1 liter runderbouillon

· Pasta

Benodigdheden:

· Dutch Oven


Instructions

Voorbereiding van de Ragout:

1. Rub de varkenshiel goed in met een ruime hoeveelheid BBQ kruiden, ik gebruikte de nieuwe rub van NoRubbish hiervoor.

Bereiding van de Ragù:

1. Steek de BBQ aan en zorg voor directe hitte van ongeveer 250 graden en laat de Dutch Oven mee verwarmen

2. Bak de varkenshiel zeker 20 minuten in een Dutch Oven met een beetje olie aan alle kanten goed bruin.

3. Haal de varkenshiel uit de Dutch Oven en bak 1 gesneden ui glazig en voeg daarna 1 eetlepel tomatenpuree, 1 rode peper, venkelzaad en 2 tenen knoflook toe.

4. Voeg 1 eetlepel bloem toe en meng dit goed met de groenten.

5. Laat je temperatuur van de BBQ zakken tot 120 – 150 graden.

6. Leg nu je varkenshiel terug en voeg 500 ml witte wijn en 1 liter runderbouillon toe. Laat dit langzaam koken voor 2.5 – 3 uur met de deksel op de pan.

7. Haal na deze tijd de varkenshiel uit je Dutch Oven en laat de saus nog 30 inkoken zonder deksel, zodat de saus lekker dik wordt.

8. Trek ondertussen de varkenshiel uit elkaar en gooi de botten weg.

9. Kook ondertussen de pasta gaar.

10. Als de saus is ingedikt dan meng je dit met het vlees en serveer je dit samen met de pasta.

11. Eet smakelijk!


Notes

Bij dit recept nodig:

 

De waardering van www.aalvink.nl bij WebwinkelKeur Reviews is 9.5/10 gebaseerd op 4975 reviews.