Afdrukken
Wiener snitzel van de bbq

Schnitzels van de BBQ


Description

Heerlijk apres ski recept van Marco van Houten

@marcobbq.nl


Ingrediënten

· Varkensfilet

· BBQ rub

· Peper en zout

· 200 gram panko, Japanse paneermeel

· 100 gram bloem

· 2 eieren

· Boter

· Olijfolie

· 1 citroen Benodigdheden · Grote skillet

· Vershoudfolie


Instructies

Voorbereiding:

1. Snij van de varkensfilet lapjes van ongeveer 150 gram.

2. Leg de schnitzels één voor één tussen twee velletjes plasticfolie en maak platter door er met een gietijzeren pan (skillet) voorzichtig op te slaan.

3. Wrijf de schnitzels in met BBQ rub peper en zout en laat even liggen.

4. Strooi de bloem op een plat bord. Klop in een diep bord de eieren met een vork los en strooi de panko op een derde bord.

5. Haal de schnitzels één voor één door de bloem, wentel dan door het ei. Druk vervolgens aan beide kanten in de paneermeel. Schud het overtollige paneermeel eraf. Leg de schnitzels op een schaal.

Bereiding van de schnitzels:

1. Steek de BBQ aan en zorg voor directe hitte. Laat je skillet mee verwarmen.

2. Verhit de olie en de boter in de skillet.

3. Leg de schnitzels in een pan en bak de onderkant in 3-4 min. knapperig bruin. Keer voorzichtig en bak ook de andere kant in 3-4 min. goudbruin.

4. Serveer de schnitzels met een partje citroen.

5. Lekker met gebakken aardappels en een frisse salade.