Afdrukken
sucade-van-de-bbq

Sukade steaks van de BBQ


Description

Een heerlijk recept van Marco van Houten.

@marcobbq.nl


Ingrediënten

· Sukade van 1 kilo

· 1 blikje cola

· 100 milliliter ketjap

· BBQ rub

Benodigdheden

· Een scherp mes


Instructies

Voorbereiding van de sukade steak van de BBQ:

1. Tussen de sukade zit een zeen, die moet eruit. Snij hem er voorzichtig uit. Dan heb je 2 stukken over, de boven en de onderkant van de sukade. Nu noem je ze de flat iron steak, als je dit zou kopen bij de slager betaal je 2x de prijs als voor sukade.

2. Doe de cola en ketjap en een beetje bbq rub  in een grote schaal en leg je steaks erbij.

3. Laat dit nu voor een uurtje of 2 marineren.

Bereiding van de sukade steak van de BBQ:

1. Steek de BBQ aan en zorg voor directe hitte van ongeveer 200 – 250 graden. Als je een gietijzeren rooster hebt, gebruik deze dan.

2. Heel simpel, gril de sukade steak nu op het rooster voor 4 minuten per kant. Als de kern 54 graden is mag hij van de grill en leg je ze weg onder aluminiumfolie.

3. Snij nu de sukade in dunne plakken en geniet van deze super lekkere steak!