Afdrukken
Thüringer Rostbratwurst

Thüringer Rostbratwurst


  • Auteur: jan aalvink
  • Voorbereidingstijd: 1
  • Totale tijd: 1 minuut
  • Categorie: worst
  • Methode: charcuterie

Ingrediënten

Varkenssnippers 20% 0,5 kg

Varkensnippers 30% 0,5 kg

zout 15 gr p/kg

witte peper 2 gr p/kg

karwij 2 gr p/kg

foelie 0,5 gr p/kg

majoraan 0,5 gr p/kg

knoflook poerder 2 gram p/kg

ijs water

Hier vind u de benodigdheden


Instructies

Maal het varkensvlees 20% door de 3mm plaat en het varkensvlees 30% door de 5 mm plaat

meng alle grondstoffen en kruiden door elkaar en voeg iets ijswater toe en meng tot een stevige binding.

Stop het deeg in varkensdarmen (niet te strak) en maak er saucijsjes van.

Een paar uur in de koeling laten rusten en daarna lekker grillen.

Voeding

  • Vet: 25