gevulde champignons

Afdrukken

Vega BBQ: Gevulde Champignons


  • Categorie: bbq
  • Keuken: American

Ingrediënten

  • – 8 wat grotere champignons
  • – 200 gram roomkaas light
  • – verse bieslook (ongeveer 8 steeltjes)
  • – 100 gram oud belegen geraspte kaas
  • – scheutje citroensap
  • – 2 sjalotjes of 1 grote ui
  • – snufje zout
  • – Koekenpan, snijmesje, snijplank
  • – Staafmixer en schaar
  • – Barbecue & aluminiumfolie of oven

Instructies

  1. Stap 1: Was/borstel de champignons schoon en trek de steeltjes uit de champignons. Maak een gat in de champignons maar zorg dat ze heel blijven.
  2. Stap 2: Snij de sjalotjes of de ui in stukjes.
  3. Stap 3: Snij de steeltjes en de rest van de binnenkant van de champignons klein en bak ze samen met het de sjalotjes bruin.
  4. Stap 4: Pureer de gebakken champignonsteeltjes en de sjalotjes tot een mousse met de staafmixer.
  5. Stap 5: Voeg hier de roomkaas aan toe en roer goed door.
  6. Stap 6: Was de verse bieslook en knip ongeveer 8 steeltjes in kleine stukjes met een schaar.
  7. Stap 7: Roer deze door het mengsel samen met het snufje zout en de scheut citroensap.
  8. Stap 8: Voeg de 100 gram geraspte kaas toe en meng goed door.
  9. Houd een klein beetje geraspte kaas over voor de garnering.
  10. Stap 9: Vul de uitgeholde champignons voorzichtig met het mengsel.
  11. Stap 10: Wikkel de champignons in aluminiumfolie en grill ongeveer 20 minuten op de barbecue.
  12. Let op: de champignons kunnen het beste aan de buitenkant van de barbecue gegrild worden,
  13. om verbranden te voorkomen.
  14. Wil je de champignons in je oven klaarmaken? Leg ze dan op een bakpapiertje, aluminiumfolie is niet nodig.
  15. Zet de oven op 200 graden en bak ze in het midden van de oven in 15 minuten goudbruin. ga tussentijds een keertje kijken of de oven niet te hard gaat.