Afdrukken
vlees product

Zelf rookworst maken.


Description

Met het stamppottenseizoen je eigen rookworst maken? Leuk om te doen en een eerlijk eigen top product op tafel.



Instructies

-Leg de darmen een dag van te voren in ruim koud water om ze te ontzouten. Spoel ze daarna goed uit.

-Snijd het vlees in blokjes en zorg dat het vlees goed koud is, liefst tegen bevroren aan.

-Draai het vlees door de vleesmolen (3,5 of 8mm al gelang hoe grof u het wilt). Leg het in een grote kom en meng er de specerijen door.

-Meng alle ingrediënten samen in de kom met het ijskoude water tot een homogene massa (goede binding is belangrijk

-Schuif de darm om de vultuit van molen of stopbus en vul de darm voorzichtig met het vlees. (geen lucht stoppen!) en knoop ze af met worsttouw.

-laat de worsten 1 nacht doorkleuren in de koeling alvorens te roken.

-Eerst de worsten koud roken (max 25 graden voor 8 uur) het lekkerste vinden wij beukenhout.

-Stook de kast op naar 75 graden en rook de worsten nogmaals voor zo’n 30 a 40 min tot ze gaar zijn. (kern 68-70 graden)

-koel de worsten snel terug en verpak ze vacuum om ze te bewaren in koeling of vriezer.