Afdrukken
Zwiebelwurst

Zwiebelwurst


  • Auteur: jan aalvink
  • Voorbereidingstijd: 1
  • Kooktijd: 30 min
  • Totale tijd: 31 minuten
  • Categorie: worst
  • Methode: roken

Ingrediënten

Mager varkensvlees 200 gram

Snippers 70/30 600 gram

Uien 200 gram

Hulpstof per kilo deeg

Zout 15 gram

Witte peper 2 gram

Hier vind u de benodigdheden


Instructies

Hak de uien fijn en fruit ze in een pan met boter zonder kleur

Maal het vlees en de uien door de 3 mm plaat

Meng alle ingredienten tot een goede binding

Stop ze in varkensdarmen naar keuze

Wellen op 80 graden 30 minuten

Afkoelen in koud water.

Licht roken op 18 graden voor ongeveer 30 minuten.

Koel en droog bewaren.

Voeding

  • Vet: 25